dijous, 19 d’abril del 2012

Climatització de Piscines

La climatització de piscines ens permet escalfar l'aigua d'una piscina mitjançant la instal·lació d'energia renovable que s'adapti millor a cada lloc. Així, podem allargar la temporada de bany de la forma més econòmica aprofitant l'aigua calenta sobrant en els mesos d'estiu.  Hi ha dos tipus de climatització:

La climatització a piscines cobertes: 

Es necessita una gran quantitat d'energia per climatitzar una piscina coberta. S'ha d'utilitzar un equip eficient i respectuós amb el medi ambient. Es poden utilitzar col·lectors solars o bombes de calor més eficients per estalviar en el consum elèctric.
La bomba de calor permet generar més calor que l'energia consumida ja que extreu energia de l'entorn.
Els col·lectors solars poden subministrar gran part de les necessitats tèrmiques en l'hivern i produir tota l'aigua calenta necessària a l'estiu.



La climatització a piscines descobertes:

Invertir en una piscina exterior pot resultar més rendible si aquesta es pot utilitzar durant més temps i no només als temps calorosos, per això s'utilitza la climatització en les piscines.
Instal·lar col·lectors solars que escalfin l'aigua de la piscina és una forma senzilla, econòmica i ecològica de fer-ho. Això no implica l'augment del consum energètic i no contaminarem.
Les lleis prohibeixen escalfar les piscines amb un sistema de calefacció tradicional i a més a més, són molt cars a causa de la gran quantitat d'energia consumida. Així que, els captadors solars, s'han adaptat a aquest àmbit i han ofert la tecnologia més apropiada segons el cas.
Hi ha captadors de polipropilè que ofereixen una solució molt econòmica i de fàcil instal·lació. Es poden col·locar damunt de la teulada sense necessitat de suports per a la seva inclinació. L'aigua de la piscina circula per l'interior dels captadors. La piscina fa la funció de interacomulador, tancant el circuit i així estalvien aquest element en la instal·lació.

dimecres, 11 d’abril del 2012

Michael Fred Phelps

Michael Fred Phelps va neixer el 30 de juny de 1985 a Baltimore, Maryland. És un nedador estatunidenc que té rècords mundials en diferents proves.
Va guanyar vuit medalles (sis d'or i dues de bronze) als Jocs Olímpics d'estiu 2004 a Atenes i va igualar el rècord de més medalles a unes Olimpíades de l'Alexander Dityatin el 1980. És nomenat Nedador del Món de l'Any els anys 2003, 2004, 2006, 2007 i Nedador Amerià de l'Any 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007. Phelps s'ha qualificat a vuit proves de natació als Jocs Olímpics d'estiu de 2008 a Pequín i ha superat el rècord de Mark Spitz de set medalles d'or a unes Olimpíades. El 13 d'agost de 2008, Phelps havia guanyat quatre medalles d'or a Pequín amb nous rècords mundials en les quatre proves. El 2008 va ser guardonat amb el premi Marca Leyenda.