dimarts, 29 de novembre del 2011

Federació Internacional de Natació

La Federació Internacional de Natació(FINA) és l'organització internacional que regula les normes de la natació a nivell competitiu i també organitza competicions i altres esdeveniments. La seva seu està a Lausana(Suïssa) i compta amb moltes federacions nacionals. Els principals càrrecs són: el president, el secretari general, els vicepresidents, el congrés, el cos executiu i els comitès tècnics. Va ser fundada el 19 de juliol de l'any 1908 a Londres per representants de 8 federacions nacionals d' Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Hongria, Regne Unit i Suècia. 
I aquí us deixo amb un video d'una de les competicions de natació als jocs olímpics de Beijing 2008. 



divendres, 18 de novembre del 2011

Alguns tipus de piscines

Avui us mostraré tres tipus de piscines, dues són bastant iguales però tenen alguna cosa diferent, i l'altre és una piscina olímpica.  Aquestes piscines que us mostraré ara són del Club Natació Reus Ploms.




Aquesta piscina té unes dimensions de 25 x 12,5 metres amb sis carrers. Té de 180 a 220 centímetres de fundària. Hi ha 6 pòdiums de sortides, banderes per a les proves d'esquena, materials per entrenar i cursets, dues porteries de waterpolo, entre d'altres equipaments.


 Aquesta piscina fa 25 x 12,5 metres amb 6 carrers com la piscina anterior i fa de 140 a 210 centímetres de fondària. Té dos pòdiums de sortides, banderes per a les proves d'esquena, materials per entrenar i cursets i entre d'altres equipaments. També disposa d'una estructura mòbil que es recull a l'estiu, i així queda la piscina descoberta.




Aquesta piscina té unes dimensions olímpiques, que són, 50 x 22 metres. Té 8 carrers i hi ha de 180 a 220 centímetres de profunditat. Hi ha 8 pòdiums de sortida a cada costat de la piscina, banderes per a les proves d'esquena com a totes les altres, material pels entrenaments i cursets, 2 porteries de waterpolo, enllumenat artificial, entre d'altres complements.