dimecres, 29 de febrer del 2012

Aquagym

L'aquagym és una activitat física que consisteix en fer exercicis aeròbics a l'aigua amb un suport musical. Els objectius principals de l'aquagym són: la millora de la condició cardiorespiratòria, el treball de la força i la resistència muscular, la millora de la flexibilitat i el treball de la coordinació motriu global, ritme i agilitat. Altres objectius específics són la reeducació de la respiració, la millora de la postura i la relaxació. La paraula "aquagym" vé de l'anglès i barreja les paraules, aigua i gimnàs. Hi ha varis factors destacables com: 

La música: ajuda a la relaxació i a sentir-nos més còmodes a la realització de l'exercici. 
Les propietats del medi aquàtic: aquests fan que amb un menor esforç degut a la flotabilitat dels nostres cosos, realitzem els mateixos exercicis que fariem fora de l'aigua sense sentir tant cansament. També fan que la nostra temperatura corporal sigui més agradable, que quan realitzem els exercicis no patim cap tipus d'impacte com ens podria passar al terra. 
La utilització del material: que ens ajuda a adaptar l'esforç amb les posibilitats i característiques de cada persona oferint més o menys resistencia a l'aigua. 
La temperatura de l'aigua: normalment està entre 28º i 31ºC que ens fa més agradable l'exercici ajudant a relaxar-nos. 


divendres, 24 de febrer del 2012

Retirada definitiva de la Gemma Mengual

Gemma Mengual va anunciar la seva retirada definitiva de la natació. En el seu comiat va estar acompanyada de la seva família i les seves companyes d'equip. Va ser un comiat multitudinari i molt emotiu en el que la nadadora no va poder contenir les llàgrimes quan va recordar el suport dels seus pares durant tot aquest temps. Va explicar que aquesta decisió la va decidir en el millor moment i que ara les seves prioritats han canviat. Quan va acabar la roda de premsa, les seves companyes li van regalar un ram de flors.

Aquí us deixo amb la seva despedida:



Aquest vídeo és un petit homenatge que li van fer:

dimecres, 22 de febrer del 2012

Infografia de la natació

Avui, la professora d'informàtica ens ha explicat què era una infografia i per practicar i que sabessim millor què era ens  ha fet cercar una infografia relacionada amb el nostre tema del blog. Aquesta infografia que he trobat, m'ha agradat molt ja que explica molta informació sobre la natació amb un espai molt reduït i resumit amb l'ajuda d'imatges, que és el que fa que sigui una infografia. Primer de tot, ens explica què és la natació per ambientar-nos en el tema.
Seguidament ens explica:
-Tots els complements que hem de portar per a la natació, que són: el gorro, les ulleres i el banyador.
- Els estils de natació que són: crol, esquena, braça, papallona.
- La piscina, que ens explica què és, les mides i les parts més importants.
- Tots els beneficis que ens aporta fer natació.
- Molts dels premis que han obtingut grans nadadors de Guadalajara el 2011.

Finalment, a la part de baix de la infografia hi ha els nadadors més importants que han obtingut grans glòries al llarg dels anys.

dimarts, 14 de febrer del 2012

El riure afavoreix al benestar dels nens

Un equip d'investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat Stanford ha demostrat que algunes regions del cervell que responen al humor en els adults ja existeixen en els nens de sis a dotze anys però menys desenvolupades. L'humor ajuda a enfrontar-se al període més difícil de la preadolescència i la adolescència i “és un component molt important a la salut emocional ja que manté les relacions, desenvolupa la funció cognitiva i fins i tot la salut mèdica”, diu Allan Reiss, un dels investigadors. Aquest equip van analitzar l'activitat cerebral de quinze anys a nens entre 6 i 12 anys que veien vídeos del contingut humorístic. Aquests, tenien un quocient d'intel·ligència normal i no tenien problemes psiquiàtrics o de desenvolupament. Van demanar als nens que valoressin els vídeos en tres categories:
  • Divertits (gratificants i divertits)
  • Positius(gratificants però no divertits)
  • Neutres(ni gratificants ni divertits.
Els nens, els hi van agradar molt aquells vídeos a diferencia dels investigadors, ja que els sentit de l'humor d'un adult no és el mateix que el d'un nen de nou anys.
Als escànners cerebrals van poder veure que els vídeos divertits(gratificants i divertits) activaven dos regions cerebrals als nens que també responen al humor en els adults. Així que, la conclusió que han tret l'equip d'investigadors és el que ens diu l'Allan Reiss: “Els nostres resultats apunten a que la xarxa que responen als estímuls d'humor en els adults ja està present als nens però no del tot desenvolupada”.



divendres, 3 de febrer del 2012

Enquesta 2

Quina d'aquestes persones és nadadora ?





Sergi Rueda Díaz

Lionel Messi

Mireia Belmonte García

Pau Gasol



dimecres, 1 de febrer del 2012

Enquesta

Avui la professora de informàtica ens ha ensenyat com fer una enquesta amb el codi HTML i ara ho faré per primera vegada.



-Perquè serveixen les banderes que hi ha a cada banda de la piscina ?



Per fer bonic
Per quan fas esquena
Per medir l'amplada de la piscina.
Per saber fins a on has de saltar des del trampolí.