dimecres, 29 de febrer del 2012

Aquagym

L'aquagym és una activitat física que consisteix en fer exercicis aeròbics a l'aigua amb un suport musical. Els objectius principals de l'aquagym són: la millora de la condició cardiorespiratòria, el treball de la força i la resistència muscular, la millora de la flexibilitat i el treball de la coordinació motriu global, ritme i agilitat. Altres objectius específics són la reeducació de la respiració, la millora de la postura i la relaxació. La paraula "aquagym" vé de l'anglès i barreja les paraules, aigua i gimnàs. Hi ha varis factors destacables com: 

La música: ajuda a la relaxació i a sentir-nos més còmodes a la realització de l'exercici. 
Les propietats del medi aquàtic: aquests fan que amb un menor esforç degut a la flotabilitat dels nostres cosos, realitzem els mateixos exercicis que fariem fora de l'aigua sense sentir tant cansament. També fan que la nostra temperatura corporal sigui més agradable, que quan realitzem els exercicis no patim cap tipus d'impacte com ens podria passar al terra. 
La utilització del material: que ens ajuda a adaptar l'esforç amb les posibilitats i característiques de cada persona oferint més o menys resistencia a l'aigua. 
La temperatura de l'aigua: normalment està entre 28º i 31ºC que ens fa més agradable l'exercici ajudant a relaxar-nos. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada