dimecres, 30 de maig del 2012

Natació per nadons

L'objectiu de la natació per a nadons no és aprendre a nedar, ja que no estan capacitats, fins als 4 o 5 anys no poden. Tots els psicòlegs i pedagogs reconeixen la importància dels primers anys de vida de les persones i, tot i així, no prestem la suficient atenció a aquest període de vida. L'aigua ajuda molt ja que el nadó que encara no camina troba, a l’aigua, la possibilitat de moure’s, amb molta més lliberat i continuïtat de moviments. També es reforça el cor i els pulmons i s’augmenta la oxigenació i trasllat a la sang. Ajuda al sistema inmunològic, a la socialització i obre possibilitats lúdiques i de compartir. També ajuda molt al nadó a relaxar-se i a sentir-se més segur. L’aigua reforça el vincle d’amor i confiança entre els pares del nadó, fent que tots dos comparteixin una experiència que reforça la relació efectiva entre ells. 





dimecres, 23 de maig del 2012

Primers auxilis

Fa dos anys, l'any 2010, jo i 5 amigues meves, vam participar al Raid dels Ausetants de Roda de Ter. És una mena de concurs on hi participen varis grups. Aquell any hi havia dos categories, una era pels menors de 18 anys i l'altre pels majors de 18 anys. El Raid dels Ausetants consistia en fer varies proves que ens proposava l'ESPAI, les haviem de superar amb èxit i finalment hi havia un dia en que es feien unes proves per decidir la classificació final dels grups. Una de les proves que vam haver de fer, consitia en fer un vídeo en que el tema era: primers auxilis. El meu grup que es deia: Pinipoon's, vam decidir fer un vídeo on una de nosaltres s'afogava a la piscina i finalment la socorrista la salvava. Moltes de les coses que vam fer, no són correctes a la vida real ja que tampoc estavem informades del que s'havia de fer en un d'aquests casos, però m'ha fet il·lusió poder-vos mostrar aquest vídeo ja que ens va agradar molt fer-lo i ho vam fer tant bé com vàrem poder.

Aquí us poso el vídeo que vam fer, espero que us agradi:




dijous, 17 de maig del 2012

Músculs utilitzats a la natació

La professora d'informàtica ens ha fet buscar un vídeo que no sigués del youtube sobre el tema que va el nostra bloc i després comentar-lo. M'ha sigut difícil trobar un vídeo que no sigués del youtube ja que la majoria que hi ha a internet són d'allà. Però finalment he trobat aquest que trobo que és molt interessant i a més a més en cap notícia havia parlat sobre aquest tema. En aquest vídeo ens mostra quins músuls estem fent servir en cada moment quan estem fent servir cada una de les tècniques en la natació. M'ha agradat molt quan l'he vist ja que pot interessar a moltes persones. Quan nadem no ens en adonem de tots els músculs que estem fent servir, així que aquest vídeo me n'ha fet adonar i he trobat que està molt bé. Espero que ha vosaltres us agradi tant com a mi, aquí us deixo que el pogueu mirar: 

dimecres, 16 de maig del 2012

Pàgina web, l'educació

La professora d'informàtica ens va dir que havíem de fer una pàgina web amb google del tema que nosaltres volguéssim i ens interessés. Nosaltres, jo, l'Alba i la Sohad vam fer una pàgina web on us informem de l'educació. En aquesta pàgina web, jo explico l'educació primària i a més a més també informo d'algunes escoles estrangeres que hi ha a Catalunya. La Sohad, explica l'educació secundaria i l'Alba informació sobre les opcions que es poden fer després de l'ESO. L'Alba a més a més d'això també ens informa sobre les universitats catalanes i estudis universitaris. Crec que aquest és un tema bastant interessant per a tothom i que us pot agradar la nostra web. Aquí us deixo amb un enllaç perquè la podeu visitar: Pàgina web l'educació.


diumenge, 6 de maig del 2012

Natació per a discapacitats 2

A continuació us definiré els diferents perfils de cada grup de la classificació de natació per a discapacitats:


S1, SB1, SM1: nedadors amb problemes de  coordinació greus en quatre membres o que tenen gairebé total afectació de les cames, el tronc, les mans i la funcionalitat mínima de l’esquena. És la classe de nedadors amb més discapacitat física.

S2, SB2, SM3: nedadors com la classe S1, però tenen més propulsió perquè fan servir el braç o la cama.

S3, SB2, SM3: nedadors amb bastanta força als braços però amb les cames o el tronc inútils. Amputació greu en quatre membres.


S4, SB3, SM4: nedadors que fan servir braços i cames i tenen debilitat mínima a les mans, però tenen inútils el tronc i les cames.  També s’hi inclouen els nedadors amb amputacions greus de tres extremitats.

S5, SB4, SM5: nedadors amb funcionalitat en els braços i les mans, però no en tenen gens en el tronc o en els músculs de la cama. Tenen greus problemes de coordinació.

S6, SB5, SM6: nedadors amb funcionalitat en els braços i les mans, amb certa funcionalitat en el tronc, però gens al múscul de la cama útil. També s’hi inclouen els nans i els nedadors amb amputacions importants en dues extremitats.


S7, SB6, SM7: nedadors amb funcionalitat de braços, mans i tronc i amb una certa funció de la cama. Tenen amputació en dues extremitats.

S8, SB7, SM8: nedadors amb funcionalitat de braços, mans i tronc i amb una certa funció de la cama. Es tracta de nedadors que només poden utilitzar mig cos o que tenen alguna amputació de les extremitats.

S9, SB8, SM9: nedadors amb debilitat greu en una sola cama o amb problemes de la coordinació molt lleugera, amb una amputació menor a les extremitats.

S10, SB9, SM10: nedadors amb debilitat mínima que afecta les cames. Nedadors amb restricció dels moviments de l’articulació del maluc. Nedadors amb poca deformitat als peus o pèrdua menor d’una part de  les extremitats.


S11, SB11, SM11: nedadors incapaços de veure-hi i que estan considerats cecs totals.

S12, SB12, SM12: nedadors que poden reconèixer formes i tenen una certa capacitat de visió.

S13, SB13, SM13: nedadors que tenen més visió, però que es considera que tenen un problema de deficiència visual.

S14, SB14, SM14: nedadors amb discapacitat intel·lectual del nivell I: Competició. És el nivell més alt en els nivells de participació de la FEDDI.




divendres, 4 de maig del 2012

Natació per a discapacitats

La natació per a discapacitats és l'únic esport que combina les condicions de diverses discapacitats físiques en totes les classes. Això vol dir que s'agrupen segons la capcitat per nedar independentment de la causa de la discapacitat. Les diverses discapacitats físiques són per exemple: les amputacions, la paràlisi cerebral, la lesió de la medul·la espinal i altres discapacitats com el nanisme... Totes les classes comencen amb la lletra s referint-se al terme anglès "swimming".

El rang comprèn des de nedadors amb una discapacitat greu com S1, SB1 i SM1 fins als que tenen una discapacitat mínima com S10, SB9 i SM10. En qualsevol classe els nedadors poden començar amb una sortida des del trampolí o des de l'aigua, depenent de la seva condició física que funciona. Aquestes circumstàncies es valoraran en el moment de la classificació.