diumenge, 6 de maig del 2012

Natació per a discapacitats 2

A continuació us definiré els diferents perfils de cada grup de la classificació de natació per a discapacitats:


S1, SB1, SM1: nedadors amb problemes de  coordinació greus en quatre membres o que tenen gairebé total afectació de les cames, el tronc, les mans i la funcionalitat mínima de l’esquena. És la classe de nedadors amb més discapacitat física.

S2, SB2, SM3: nedadors com la classe S1, però tenen més propulsió perquè fan servir el braç o la cama.

S3, SB2, SM3: nedadors amb bastanta força als braços però amb les cames o el tronc inútils. Amputació greu en quatre membres.


S4, SB3, SM4: nedadors que fan servir braços i cames i tenen debilitat mínima a les mans, però tenen inútils el tronc i les cames.  També s’hi inclouen els nedadors amb amputacions greus de tres extremitats.

S5, SB4, SM5: nedadors amb funcionalitat en els braços i les mans, però no en tenen gens en el tronc o en els músculs de la cama. Tenen greus problemes de coordinació.

S6, SB5, SM6: nedadors amb funcionalitat en els braços i les mans, amb certa funcionalitat en el tronc, però gens al múscul de la cama útil. També s’hi inclouen els nans i els nedadors amb amputacions importants en dues extremitats.


S7, SB6, SM7: nedadors amb funcionalitat de braços, mans i tronc i amb una certa funció de la cama. Tenen amputació en dues extremitats.

S8, SB7, SM8: nedadors amb funcionalitat de braços, mans i tronc i amb una certa funció de la cama. Es tracta de nedadors que només poden utilitzar mig cos o que tenen alguna amputació de les extremitats.

S9, SB8, SM9: nedadors amb debilitat greu en una sola cama o amb problemes de la coordinació molt lleugera, amb una amputació menor a les extremitats.

S10, SB9, SM10: nedadors amb debilitat mínima que afecta les cames. Nedadors amb restricció dels moviments de l’articulació del maluc. Nedadors amb poca deformitat als peus o pèrdua menor d’una part de  les extremitats.


S11, SB11, SM11: nedadors incapaços de veure-hi i que estan considerats cecs totals.

S12, SB12, SM12: nedadors que poden reconèixer formes i tenen una certa capacitat de visió.

S13, SB13, SM13: nedadors que tenen més visió, però que es considera que tenen un problema de deficiència visual.

S14, SB14, SM14: nedadors amb discapacitat intel·lectual del nivell I: Competició. És el nivell més alt en els nivells de participació de la FEDDI.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada