dimecres, 28 de setembre del 2011

El material


Dins el món de la natació existeixen molts tipus de materials per fer servir a l’hora de portar-la a pràctica. N’hi ha que són obligatoris, com el gorro o el banyador, i n’hi ha que es poden fer servir si es necessiten per poder fer l’exercici que es vol, com les aletes o les pales.
- El gorro és necessari portar-lo ja que els cabells al nedar molesten i també per higiene.
- El banyador és imprescindible en la natació, ha de ser còmode, lleuger i que quedi ben ajustat. 
- Les ulleres són importants portar-les per protegir-se del cloro o la sal, i els últims models també pels raigs UVA. 
- El pullboy i el xurro, són articles que són menys dens que l’aigua i així floten. Es fan servir de flotador o també per fer exercici. 
- També hi ha un material educatiu fet per espuma que formen dibuixos de coses com animals i molt divertit pels nens.
- Les aletes serveixen per desplaçar-se amb millor facilitat per l’aigua. 
- Les pales s’utilitzen per treballs més tècnics, per augmentar força, velocitat i musculatura. Com més grans més costa desplaçar-se a través de l’aigua. 
- La taula serveix per fer treballar les cames i els braços deixar-los descansar. 
- El pulsòmetre és un aparell que medeix les pulsacions del cor.

diumenge, 18 de setembre del 2011

La tècnica de la natació

La tècnica de la natació és el model de moviments que s'ha de realitzar per estalviar energia, així que, com més perfecte és la tècnica més energia s'estalvia. Les quatre tècniques més importants i conegudes són: el crol, la papallona, l'esquena i la braça.

El crol: un braç es desplaça per fora a punt d'entrar a l'aigua per davant del cap mentre l'altre braç avança per sota l'aigua per tornar a sortir. Els peus es mouen oscil·lant, alternativament.

 
La papallona: els dos braços van junts fins davant del cap per tornar al mateix temps. Els malucs fan un moviment ondular i els peus van junts fent un moviment ascendent i descendent. 

 
L'esquena: quant un braç està a l'exterior sortint del costat de la cama, l'altre impulsa el cos dins l'aigua. Els peus es mouen oscil·lant. 


 
La braça: Els braços que estan estesos s'obren endarrere fins que estan alineats amb les espatlles, després s'encongeixen les cames per estirar-les amb impuls i així els braços tornen a estar estesos apuntant al davant.


dijous, 15 de setembre del 2011

Què és la natació?


La natació és una activitat recreativa i un esport competitiu que consisteix en desplaçar-se a través de l'aigua gràcies a uns moviments repetitius i coordinats dels braços i les cames. La pràctica de la natació està basada principalment en la tècnica i en l'entrenament de la velocitat i la resistència. És molt recomanable per a la majoria de les persones de totes les edats. La natació a diferència de tots els altres esports la poden practicar, i així beneficiar-se persones asmàtiques, embarassades, epilèptics i altres amb qualsevol tipus de disminució física i fins i tot psíquica.