dissabte, 31 de desembre del 2011

Salts

Els salts són un esport aquàtic que consisteix en saltar des d'una plataforma situada a una alçada determinada sobre una piscina fent acrobàcies i caient sobre l'aigua. Un equip de jutges puntuen els salts en funció de la dificultat i plasticitat per decidir els guanyadors. Es tracta d'un esport reconegut internacionalment, que forma part del programa olímpic i que internacionalment és regulat per la FINA.

Els salts es disputen tant en categoria masculina com femenina. Actualment existeixen les següents modalitats olímpiques:
  • Salt de trampolí de 3 metres.
  • Salt de palanca de 10 metres.
  • Salt sincronitzat de trampolí de 3 metres.
  • Salt sincronitzat de palanca de 10 metres.

També es disputen altres modalitats no olímpiques com el Salt de trampolí d'un metre (alcampionats mundials de natació), el salt de trampolí de 5 o de 7 metres (que només es troben a segons quines piscines), o els salts utilitzant entorns naturals sobre el mar o sobre rius i llacs, molt famosos a països com Mèxic.

divendres, 30 de desembre del 2011

El waterpolo

El waterpolo és un esport d'equip que es practica en una superfície limitada de la piscina entre dos equips. La finalitat d'aquest esport és introduir la pilota a la porteria de l'equip contrari. Els equips estan formats per tretze jugadors, set participen al joc i la resta són la banqueta. La piscina on es fa el waterpolo fa de 20 a 30 metres de llarg i entre 10 i 20 metres d'ample. La profunditat de l'aigua és de 1,50 metres a 2,40 metres. En les competicions internacionals la piscina ha de tenir 20 metres d'ample per 30 de llarg i una profunditat de 1,8 metres en els homes i en les dones, 17 metres d'ample i 25 metres de llarg. A les categories absolutes i juvenils el temps de cada període és de vuit minuts i a les categories de cadet, infantil, aleví i benjamí el temps de cada període és de set minuts. Cada equip només dispòs de 30 segons de possessió de la pilota per fer un llançament a la porteria contrària.
Hi ha molts tipus de passades: passe de front, recta, parabòlica, passe de revés, passe suec, passada lateral, passada de vaselina, passada a dues mans o bozsi, passada a dues mans lateral, passe de palmeig, passe rectificat, passe amb subjecció inferior, passada de peu a mà, passada de cullera, passada de volea.

dimarts, 29 de novembre del 2011

Federació Internacional de Natació

La Federació Internacional de Natació(FINA) és l'organització internacional que regula les normes de la natació a nivell competitiu i també organitza competicions i altres esdeveniments. La seva seu està a Lausana(Suïssa) i compta amb moltes federacions nacionals. Els principals càrrecs són: el president, el secretari general, els vicepresidents, el congrés, el cos executiu i els comitès tècnics. Va ser fundada el 19 de juliol de l'any 1908 a Londres per representants de 8 federacions nacionals d' Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Hongria, Regne Unit i Suècia. 
I aquí us deixo amb un video d'una de les competicions de natació als jocs olímpics de Beijing 2008. 



divendres, 18 de novembre del 2011

Alguns tipus de piscines

Avui us mostraré tres tipus de piscines, dues són bastant iguales però tenen alguna cosa diferent, i l'altre és una piscina olímpica.  Aquestes piscines que us mostraré ara són del Club Natació Reus Ploms.




Aquesta piscina té unes dimensions de 25 x 12,5 metres amb sis carrers. Té de 180 a 220 centímetres de fundària. Hi ha 6 pòdiums de sortides, banderes per a les proves d'esquena, materials per entrenar i cursets, dues porteries de waterpolo, entre d'altres equipaments.


 Aquesta piscina fa 25 x 12,5 metres amb 6 carrers com la piscina anterior i fa de 140 a 210 centímetres de fondària. Té dos pòdiums de sortides, banderes per a les proves d'esquena, materials per entrenar i cursets i entre d'altres equipaments. També disposa d'una estructura mòbil que es recull a l'estiu, i així queda la piscina descoberta.




Aquesta piscina té unes dimensions olímpiques, que són, 50 x 22 metres. Té 8 carrers i hi ha de 180 a 220 centímetres de profunditat. Hi ha 8 pòdiums de sortida a cada costat de la piscina, banderes per a les proves d'esquena com a totes les altres, material pels entrenaments i cursets, 2 porteries de waterpolo, enllumenat artificial, entre d'altres complements.

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Grans nadadors

Avui us presentaré 5 dels grans nadadors d'Espanya.
- Primer de tot tenim la nadadora, Mireia Belmonte García, que va començar natació als 4 anys per un problema d'esclosis. Els clubs per on ha passat fins ara han sigut: CN Badalona, CN L'Hospitalet i CN Sabadell i les seves especialitats són: crol, papallona i estils.
- En segon lloc hi ha la Duane Da Rocha Marcé que la seva especialitat és l'esquena.
- En tercer lloc tenim el nadador Rafael Muñoz Pérez amb l'especialitat de 50 i 100 papallona i el seu unic club on ha anat és ADN Vista Alegre(Navial)
- En quart lloc hi ha la nadadora Sara Pérez Sala de Barcelona, el seu club és l'Atlético Barceloneta i la seva especialitat és 100 i 200 de braça i 200 estils.
- I per últim, tenim la nadadora Arantxa Ramos Plasencia de Vizcaya. El seu club és el C.N. Barakaldo, amb l'especialitat de 200, 400 i 800 lliure.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Apple

La professora d'informàtica ens ha fet fer una presentació del tema que nosaltres volguessim que estigues relacionat amb la informàtica o altres temes que va dir, i nosaltres vam triar aquest, apple. L'hem fet en parelles, i  jo explicaré les diapositives que he fet. Primer de tot vaig explicar el sistema operatiu d'apple, que és el MAC. Després vaig buscar informació sobre els primers ordinadors apple i vaig anar posant totes les versions que hi han hagut amb les seves fotos corresponents. Quan vaig tenir això fet, vaig pensar que també estaria bé mostrar quins altres productes ens proporcionava apple. Vam tenir molta sort que aquest tema és molt famós actualment ja que apple és una de les tecnologies més avançades que hi ha i a internet hi vam trobar molta informació.


dissabte, 8 d’octubre del 2011

La natació sincronitzada

Un dels tipus de natació que més coneixem és la natació sincronitzada. La natació sincronitzada és una disciplina que combina la natació, la gimnàstica i la dansa a la vegada. Es pot practicar amb un sol nadador, amb parelles o equips, que al ritme de la música elaboren a l'aigua una rutina de moviments. Es necessiten grans habilitats aquàtiques, resistència física, flexibilitat, gracilitat, art, precisió en el temps i sobretot un gran control de la respiració sota l'aigua. És un esport més aviat per les dones, ja que els jocs olímpics i els campionats del món només els poden participar les dones, però també  hi ha llocs que disposen de la categoria masculina com a Estats Units d'Amèrica i a Canadà. La natació sincronitzada està controlada per la Federació Internacional de Natació (FINA).





dimecres, 28 de setembre del 2011

El material


Dins el món de la natació existeixen molts tipus de materials per fer servir a l’hora de portar-la a pràctica. N’hi ha que són obligatoris, com el gorro o el banyador, i n’hi ha que es poden fer servir si es necessiten per poder fer l’exercici que es vol, com les aletes o les pales.
- El gorro és necessari portar-lo ja que els cabells al nedar molesten i també per higiene.
- El banyador és imprescindible en la natació, ha de ser còmode, lleuger i que quedi ben ajustat. 
- Les ulleres són importants portar-les per protegir-se del cloro o la sal, i els últims models també pels raigs UVA. 
- El pullboy i el xurro, són articles que són menys dens que l’aigua i així floten. Es fan servir de flotador o també per fer exercici. 
- També hi ha un material educatiu fet per espuma que formen dibuixos de coses com animals i molt divertit pels nens.
- Les aletes serveixen per desplaçar-se amb millor facilitat per l’aigua. 
- Les pales s’utilitzen per treballs més tècnics, per augmentar força, velocitat i musculatura. Com més grans més costa desplaçar-se a través de l’aigua. 
- La taula serveix per fer treballar les cames i els braços deixar-los descansar. 
- El pulsòmetre és un aparell que medeix les pulsacions del cor.

diumenge, 18 de setembre del 2011

La tècnica de la natació

La tècnica de la natació és el model de moviments que s'ha de realitzar per estalviar energia, així que, com més perfecte és la tècnica més energia s'estalvia. Les quatre tècniques més importants i conegudes són: el crol, la papallona, l'esquena i la braça.

El crol: un braç es desplaça per fora a punt d'entrar a l'aigua per davant del cap mentre l'altre braç avança per sota l'aigua per tornar a sortir. Els peus es mouen oscil·lant, alternativament.

 
La papallona: els dos braços van junts fins davant del cap per tornar al mateix temps. Els malucs fan un moviment ondular i els peus van junts fent un moviment ascendent i descendent. 

 
L'esquena: quant un braç està a l'exterior sortint del costat de la cama, l'altre impulsa el cos dins l'aigua. Els peus es mouen oscil·lant. 


 
La braça: Els braços que estan estesos s'obren endarrere fins que estan alineats amb les espatlles, després s'encongeixen les cames per estirar-les amb impuls i així els braços tornen a estar estesos apuntant al davant.


dijous, 15 de setembre del 2011

Què és la natació?


La natació és una activitat recreativa i un esport competitiu que consisteix en desplaçar-se a través de l'aigua gràcies a uns moviments repetitius i coordinats dels braços i les cames. La pràctica de la natació està basada principalment en la tècnica i en l'entrenament de la velocitat i la resistència. És molt recomanable per a la majoria de les persones de totes les edats. La natació a diferència de tots els altres esports la poden practicar, i així beneficiar-se persones asmàtiques, embarassades, epilèptics i altres amb qualsevol tipus de disminució física i fins i tot psíquica.